Zde se nacházíte

Je lepší nový 10.5″ iPad Air nebo 10.5″ iPad Pro (2017)?

iPad Air vs iPad Pro

Apple před dvěma dny na trh uvedn nový 10,5″ iPad Air. Ten může do jisté míry svou cenou a vlastnostmi konkurovat druhé generaci 10.5″ iPadu Pro. Podíváme se společně na technické specifikace a vlastnosti.

Porovnávat budeme oba nejlevnější modely. Tedy iPad Air 10.5″ 64GB WiFi a starší iPad Pro 10.5″ 64GB WiFi. iPad Air je možné pořídit za cenu 14 490 Kč a iPad Pro s cenovkou 18 490 Kč, která ovšem možná bude ještě zlevňovat.

Design

Oba tablety mají podobné konstrukční řešení. Na prví pohled je zřejmé že se jedná podobné produkty. Štíhlé rámečky, Touch ID home button, jack konektor a Loghtning konektor. Oba tablety jsou dostupné v barevném provedení Silver a Space Gray. Nový iPad Air je pak dostupný ještě v barvě Gold finish, která spojuje předtím oddělené barevné varianty Gold a Rose Gold pro iPad Pro.

iPad Air vs iPad Pro
iPad Air vs iPad Pro

Displej

Oba tablety mají plně laminovaný Retina displej s rozlišením 2224×1668 pixelů a podporou True Tone zobrazení. Výhoda staršího tabletu je pak technologie ProMotion, která disponuje obnovovací frekvencí 120Hz, zatímco novější Air má pouze 60Hz.

 Výpočetní síla a baterie

Nový Air disponuje procesorem A12 Bionic čipem oprotu pomalejšímu A10X Fusion v Pro verzi. Rovněž má nový Air rozšířený hardware o „Neural Engine“, který podporuje umělou inteligenci a strojové učení. Oba tablety pak podle Applu disponují 10 hodinovou životnost baterie.

Fotoaparát a kamera

Levnější Air nabízí 8-mi megapixelový zadní fotoaparát, zatímco dražší Pro disponuje 12-ti megapixelovým foťákem. U iPadu Air také nenalezneme LED blesk, optickou stabilizaci a Focus pixel. Přední fotoaparát je pak v obou modelech stejný. Oba podporují HD FaceTima a disponují 7-mi megapixelovým fotoaparátem.

Konektivita

Oba tablety mají 802.11ac Wi-Fi, ale novější Air podporuje Gigabit-class LTE. Rovněž má novější Air lepší Bluetooth 5.0 oproti Bluetooth 4.2 ve verzi Pro. Oba iPady pak podporují první generaci Apple Pencil a 10.5“ Smart Keyboard.

Shrnutí

  • Novější iPad Air je o 4 000 Kč levnější což přináší jisté kompromisy: Disponuje pouze dvěma reproduktory, nepodporuje ProMotion a má slabší 8-mi megapixelový zadní fotoaparát bez LED blesku a optické stabilizace
  • Oba iPady disponují Retina displejem, sluchátkovým jack konektorem, Touch ID, Lightning konektorem, 7-mi megapixelovou přední kamerou a baterií s životností až 10 hodin.
  • Na druhou stranu novější Air má rychlejší čip A12 Bionic, lepší Gigabit-class LTE připojení a novější standard Bluetooth 5.0

Jaký iPad se vám více líbí a co se vám na novém iPadu Air líbí/nelíbí v porovnání s Pro verzí? Dejte nám vědět v komentářích.

Zdroj: macrumors

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Top