Zde se nacházíte

CUPRA el-Born je první elektrický automobil vycházející ze SEATu

CUPRA el-Born je první elektrický automobil vycházející ze SEATu

Nedávno společnost CUPRA během tiskové konference společnosti CASA SEAT potvrdila příchod modelu, který změní dynamické vnímání vozidel s elektrickým pohonem. Od loňského představení na Ženevském autosalonu přitáhl koncept el-Born mnoho pozornosti a byl oceněn za jeho elegantní vzhled a osobnost. Designový tým a technické centrum se však neuspokojily pouze s pozitivním hodnocením. Vozidlo dále vyvíjely, což mu dodalo sportovnější charakter a ještě působivější vizuální přitažlivost. Výsledkem je zrození prvního zcela elektrického modelu značky: CUPRA el-Born.

Nový model bude vyráběn v závodě ve Zwickau v Německu, tím zvýší marži společnosti a dokonale zapadne do filozofie značky a profilu zákazníků CUPRA.

CUPRA CEO Wayne Griffiths uvedl, že „CUPRA el-Born zobrazuje všechny geny značky CUPRA a původní koncept jsme posunuli na další úroveň, čímž jsme vytvořili nový sportovní a dynamický design a reengineering technologického obsahu. CUPRA el-Born je živým důkazem toho, že výkon a elektrifikace jsou skvělým zápasem. “

Výkon a dynamika modelu byly při vývoji vozu jasně zaměřeny a nabízejí okamžité zrychlení z 0 na 50 km / h za pouhých 2,9 s. Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport), který byl vyvinut výhradně v rámci platformy MEB pro CUPRA el-Born, kombinuje sportovní jízdní výšku vozu se systémem, který se automaticky přizpůsobuje jakýmkoli podmínkám a nabízí vynikající úroveň dynamiky jízdy.

Automobil je vybaven nejmodernějšími technologiemi, jako je Head-up Display s Augmented Reality. Díky své vysoce účinné 77kWh baterii (brutto: 82kWh) bude schopen cestovat až 500 km na jedno nabití. Díky své schopnosti rychlého nabíjení bude automobil schopen získat potřebnou energii na překonání vzdálenosti 260 km za pouhých 30 minut nabíjení.

Interiér je navržen tak, aby zapouzdřil filozofii kvality a výkonu CUPRA smíšenou se sofistikovaností. Není tak nikde lepší než u sportovních sedadel, nového volantu s tlačítky pro výběr profilu jízdy a režimů CUPRA a vysoce kvalitních materiálů. Kromě pozornosti k detailům a vášně pro kvalitu kladla CUPRA zvláštní důraz na obnovitelnost el-Born pomocí recyklovaných materiálů.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Top