Zde se nacházíte

„glassOS“ koncept ukazuje operační systém pro Apple Glasses

"glassOS" koncept ukazuje operační systém pro Apple Glasses

Již jsme slyšeli mnoho zvěstí o chytrých brýlích společnosti Apple o kterých se mluví jako o Apple Glasses u kterých se očekává představení někdy v roce 2022. No a zatímco samotný Apple nám nedává žádné informace o svých budoucích projektech, vývojář a designér Jordan Singer vytvořil tento nové koncept glassOS, který představuje operační systém pro Apple Glasses je inspirované iOS 14.

glassOS, vznik konceptu.

Jak Jordan poznamenal, webové stránky společnosti Apple zdůrazňují, že změny v rozhraní iOS 14 kladou na důraz na kompaktnost prvků a umožňují uživatelům rychle získat informace, což lze očekávat i od operačního systému glassOS, který bude spuštěn v brýlích.

Tyto změny v iOS 14 zahrnují widgets na domovské obrazovce, nové rozhraní Siri a nové oznámení příchozích hovorů, které neruší celou obrazovku. S těmito poznatky pak Jordan vytvořil koncept, který ukazuje jak mohou být tyto elementy zobrazeny někomu v Apple Glasses.

Předpokládejme, že Apple Glasses mají nějaký způsob zobrazení uživatelského rozhraní, ať už je to projekce na oko nebo na displej. Předpokládejme rovněž, že iOS 14 zavádí nová paradigmata uživatelského rozhraní, která pomohou zajistit bezproblémový přechod na brýle a na glassOS. Nyní se tedy podívejme, jak lze téměř každý obdélník aktualizace pro iOS 14 určení pro iPhone přímo překládat pro uživatelského rozhraní na brýle.

glassesOS - operační systém pro Apple Glasses

Pro notifikace koncept používá bannery inspirované watchOS v pravém horním rohu zorného pole. Povšimněte si, že obrázky používají již nové ikony MacOS Big Sur. Jordan dodávám, že ikony mají 3D prvky a stíny, které pomáhají lepšímu rozpoznání při překrytí „reálného světa“.

glassOS notifikace pro zprávy

Operační systém pro Apple Glasses také počítá se zobrazením notifikací příchozích hovorů, FaceTime a map.

GlassOS vase rovněž ukáže widgets, podle toho co je pro vás zrovna v danou chvíli nejvíce důležité.

Zobrazení widgetů v glassOS - operační systém pro Apple Glasses

Na stránce konceptu je zde spoustu příklad toho co můžeme v novém operačním systému pro Apple Glasses očekávat. Od zabudování Siri, AirPods upozornění, aplikace pro překládání a více.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Top