Zde se nacházíte

Tesla ponechá více otevřených obchodů, ale zdraží automobily

Tesla

Jedna z nejzajímavějších automobilek současné doby je určitě Tesla. Ačkoliv se jí v poslední době finančně v celku daří, přesto se i nadále zaobírají cenovou politikou a jejím efektivním nastavením.







KAMENNÉ OBCHODY TESLA

Minulý měsíc Tesla oznámila, že budou uzavírat některé ze svých kamenNých prodejen a více se soustředit především na online prodej. Hlavním důvodem měli být uspořené náklady, které by se pozitivně promítly do cen elektrických automobilů.

Nicméně nová ofIciální zpráva hovoří o tom, že po pečlivém vyhodnocení se Tesla nakonec rozhodla přeji jen některé pobočky ponechat otevřené. Navíc je také v plánu jakási revitalizace prodejen. V místech, kde se uzavřeli velké prodejny kvůli malé návštěvnosti a špatné lokalizaci, budou nahrazeny menšími prodejnami.

Celkově již bylo uzavřeno zhruba 10% celkových kamenných poboček a dalších 20% poboček se momentálně vyhodnocuje. V následujících měsících se pak některé z nich zavřou a nebo zůstanou otevřená.

Navýšení cen

Tou horší zprávou je pak zdražení cen elektrických automobilů. Jako následek ponechání více otevřených obchodů, Tesla informuje o navýšení cen zhruba o 3%. Navýšení cen by mělo přijít v platnost až 18. března, takže je ještě nyní chvíli čas zakoupit vozidla bez zdražení.

Alespoň jednou pozitivní zprávou je, že zdražení se nebude týkat základní varianzy Modelu 3. To samé také oznamuje Elon Muska na svém Twitter účtu:

Přesto Tesla informuje, že objednání vozidel bude i nadále jednoduše možné skrze online obchod. Rovněž připomíná štědrou vracející politiku, kdy je možné automobil vrátit do 7 dnů, nebo do ujetí 1 000 km, podle toho co nastane dříve.

Zdroj: Tesla.com

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Top